Guide til området

Vidste du at …
… Åbyhøj har et indbyggertal på 13.376 (2018)
… Åbyhøjs navn bunder i, at den nyere del af området ligger op til 60 meter højere end den oprindelige bebyggelse Aaby (også kaldet Gammel Åby).
… Det forventes at 1.200 boliger skyder op i områdets nye kvarter Åbyen.
… Brabrandstien er ca. 15 km lang.
… De bedst sælgende is hos Okkels Åbyhøj er Lakrids, Limone sorbet og Ferrero Rocher.

Grønne områder

Nær Ådalshuset findes et utal af grønne åndehuller. I Ådalen er der mulighed for mange gå- og løbeture i naturen, som byder på fugle, frøer og smukke udsigter.

I nærområdet er der desuden parker, legepladser og boldbaner.

Åbyen – Baldersgade 25, 8230 Åbyhøj

Helt tæt på Ådalshuset er der anlagt et stort græsareal med en lille sø. Her kan alle Åbyens borgere slå sig ned på lune dage – oplagt til picnic eller en god bog.

Parken – Åbyhøj Thorsvej 28, 8230 Åbyhøj

Parken er for nyligt blevet renoveret med multibane og udendørs fitness-areal med lysmast, som tænder når banen og fitness bliver brugt om aftenen. Parken har legeplads samt barnevogn- og handicapvenlig indgang.

Brabrandstien

Den 15 km lange asfalterede sti rundt om Brabrand Sø starter 200 meter fra Ådalshuset. Stien er ideel til både vandre-, cykel- og rulleskøjteture. Her kan man i den stille natur opleve de store åbne vidder med udsigt over søen samt rørskov, eng og sump. Der kan gøres holdt mange steder, hvor man kan holde picnic, fodre ænder eller nyde en kop kaffe ved forskellige pop-up kaffebarer og iskiosker.

Fugletårnet

Er du til en længere vandretur, kan du stoppe ved Fugletårnet ved Gl. Stavtrup. Her er der bl. a. mulighed for at se lappedykkere, rørskovsfugle og forskellige rovfugle.

Årslev Engsø

Hvis du fortsætter længere ud end Brabrand Søen, kan du tage tur rundt om Årslev Engsø. Ruten er ca. 8,5 km og veksler mellem udsigtspunkter med frit udsyn over søen og store engarealer. Du kommer igennem skov og forbi herregården Constantinsborg.

Kultur

Åbyhøj har mange aktive borgere inden for kulturelle områder og det er en god idé at følge med i sociale og lokale medier for at se de seneste arrangementer og tilbud.

Åbyhøj Torvedag Åbyhøj Torv, August 2021 Hold med med lokale medier og åbyhøjfællesråd.dk

Hold øje med Åbyhøj Torvedag der sædvanligvis afholdes den tredje lørdag i august. Det populære arrangement byder på et væld af aktiviteter som eksempelvis: kræmmermarked, musik, dans, konkurrencer, motionsløb og børneunderholdning.

Northside 3. – 5. juni 2021 • northside.dk

NorthSide er en tre dage lang musikfestival med internationale topnavne og et skarpt fokus på økologi og bæredygtighed. Festivallen startede ud i Ådalen, men er nu flyttet et par kilometer længere mod syd i området Eskelunden i Viby – en kun 11 min. cykeltur fra Ådalshuset.

Åby Bibliotek – Ludvig Feilbergs Vej 7, 8230 Åbyhøj

Keramik, kunstudstillinger, ordbanko, pop-up poeter – Åbyhøj Bibliotek er et moderne bibliotek med et væld af kulturelle aktiviteter, kurser og udstillinger for store og små.

Elværket Åbyhøj – Thorsvej 4, 8230 Åbyhøj

I 2016 blev kvarterets gamle elværk renoveret og omdannet til et nyt kultur- og medborgerhus. Stedet er drevet af frivillige og byder bl.a. på fællespisning, koncerter og kreative aftener.

Sport og motion

Brydning, kajak eller bordtennis? Eller klassisk fitness og old boys fodbold? Åbyhøj byder på et stort udvalg af fritidsaktiviteter inden for kort afstand af Ådalshuset. Så uanset om du vil prøve noget nyt eller fortsætte din sport så er det nemt at komme igang.

Aarhus Å Kajakklub Eskelundvej 8, 8260 Viby J • aakk.dk

Aarhus Å Kajakklub er en nyere kajakklub i Aarhus, som ligger tæt på Ådalshuset. Her er fælles træning i kajak hele året, da Aarhus Å sjældent fryser til. Og her er du er velkommen uanset niveau.

Bordtennisklubben RBC Aarhus – Ludvig Feilbergs Vej 7, 8230 Åbyhøj • rbcaarhus1958.dk

En klub der både lægge vægt på det sportslige og det sociale. Her er du velkommen uanset om du spiller hyggeeller turneringsbordtennis.

Åbyhøj Bordtennisklub Tomsagervej 15, 8230 Aarhus • bordtennis8230.dk

Åbyhøj Bordtennisklub råder over nogle af Danmarks bedste bordtennisfaciliteter. De spiller i en helt ny bordtennishal, som er bygget i 2016. Her er 1200 lux, helt nye borde og rigtigt Gerfloor bordtennisgulv.

Åbyhøj I.F Gymnastik Kærvej 38, 8230 Åbyhøj • aaifgym.dk

En bred vifte af traditionelle hold lige fra forældre/barn til seniorgymnastik. Endvidere kan du træne zumba, showdance, pilates, SMART-Training, karate og meget mere.

Åbyhøj Basketball Åbyvej 80, 8230 Åbyhøj • aabybasket.dk

En af Jyllands største basketball klubber med ca. 200 aktive spillere, hvoraf hovedparten er ungdomsspillere.

Aabyhøj / IHF Volleyball Åby Hallen 8230 Åbyhøj • aabyhoejvolley.dk

Fra begynder til øvet kan du spille volleyball i Åby Hallen.

Brydeklubben Thrott Åbyvej 80, 8230 Aarhus • thrott.dk

Thrott er en traditionsrig brydeklub, der tilbyder træning for børn og voksne. Her er plads til motionister, talenter og landsholdsbrydere.

Aabyhøj I.F. fodbold aaiffodbold.dk

Det lokale hold med træning for alle aldre og niveauer. En klub præget af et stærkt foreningsliv og fælleskaber.

Århus Baseball Softball Klub Åbrinkvej 11, 8000 Aarhus • aarhusbaseball.com

Aarhus Baseball Softball Klub tilbyder træning for børn, unge og voksne og lægger vægt på holdånd, inklusion og hygge.

Arca – “Spartan Mentality” Søren Frichs Vej 34C 8230 Åbyhøj • arca.dk/spartan/

Funktionel træning for hele kroppen. Alle kan være med.

Fitness1 Frisko Daugbjergvej 26, C, 8000 Aarhus • fitness1.dk

Fitness center med holdtræninger og stort udvalg af styrkeog kredsløbsmaskiner, frie vægte mm.

LOOP Fitness Søren Frichs Vej 44, 8230 Aarhus • loopfitness.dk

Træningscenter med cirkeltræning udført på 16 maskiner opstillet i en cirkel (loop).

Fra streetfood til lækker gourmet

Åbyhøj byder på et stort udvalg af god mad – lige til at tage med på farten eller med hjem.

Fra streetfood til lækker gourmet

Ild Pizza Søren Frichs Vej 53 • www.ild.pizza

Ild pizza åbner snart i Åbyen. Pizzaerne bliver lavet af førsteklasses råvarer og bagt i stenovn med levende ild. De tilbyder både vegetar og glutenfri mad.

Koc Kebab Silkeborgvej 224 • Facebook: @KocKebabAarhus

Kåret som Aarhus’ bedste shawarma bar 2 år i træk! Koc Kebab tilbyder frisk kebab og pizza i Åbyhøj Torvs absolutte mindste bygning.

Streetpita Åbyhøj Carit Etlars Vej 1 (lige ved Aldi) • Facebook: @street.pita.dk

Street Pita er et street food koncept baseret på hjemmelavet pitabrød med forskellige typer flammegrillet kød og friske grøntsager.

Delizioso, Sandwich, Pasta og Pizza Silkeborgvej 243, Åbyhøj • delizioso.dk

Pizzeria og uformel restaurant, der laver ægte italiensk mad.

Restaurant Patrice Silkeborgvej 330, 8230 Aarhus • restaurant-patrice.dk

Gourmet take away til forkælelser, gæster og fester. De har derudover kun åbent for selskaber efter aftale. Butik med udvalg af delikatesser og vin.

Søde sager

På Silkeborgvej er der på det seneste skudt mange nye og spændende butikker op – og en del for dig med en sød tand.

Okkels Åbyhøj Silkeborgvej 226, st. tv. • okkelsis.dk

Sætter du høje krav til din is, så er Okkels stedet for dig. Den populære isbutik på Silkeborgvej er kendt for deres hjemmelavet is med maksimal smag og minimal brug af farvestoffer og konserveringsmidler. Fra den klassiske Amaretto til Lakrids lavet på 100% lakridsrod, kan du være sikker på at finde din favorit.

Bronuts Silkeborgvej 247 • Instagram: @bronutsdk

Denne donut-shop har efterhånden fået kult status og du kan ofte opleve kø udenfor butikken. Her er det kun fantasien, der sætter grænserne for deres udvalg af donuts. De har eksempelvis lavet variationer af donuts med KitKat, skumfiduser, vingummi, mælkesnitte, Oreo, Kinder chokolade og meget mere.

Emmerys Silkeborgvej 226 • emmerys.dk

Emmerys ved Åbyhøj Torv er både et økologisk bageri og kaffehus med en tilhørende cafe. Her kan du købe håndlavet brød, kage og wienerbrød eller nyde en lækker brunch eller frokost. Stedet har muligvis Åbyhøjs bedste kaffe og prisvindende croissants.
da Danish
X